Flyttstädning, ja eller nej?

Efter att Petra och Elin flyttat ut ur lägenheten i fredags kväll, skulle den så städas i lördags.

För detta ändamål hade vi anlitat Roett - ett företag som erbjuder diverse städtjänster, däribland flyttstädning. Den överenskomna tiden var 7.30, och Elin skulle vara på plats för att släppa in dem. 60 mil därifrån låg en liten Ombo och sov, när hon plötsligt väcktes av ett sms: "Hej. Städaren som skall vara hos er nu har precis ringt och sjuk anmält sej. Jag Är själv i kivik men försöker lösa det. Finns det en chans att vi tar städningen imorgon. Vill inte sätta er på pott kanten. Mvh roger". Jag ringer upp Elin som sitter och väntar i sagda lägenhet, och vi kommer fram till att det går bra om de städar under söndagen, så jag smsar tillbaka till Roger och ber honom höra av sig när han löst situationen. Några timmar senare får jag ytterligare ett sms: "Hej moa. Jag Är vid lägenheten imorgon 9.00 om det Är ok så blir lägenheten städad under morgondagen. Mvh roger". Skönt, tänker jag. Det kommer lösa sig. Och så meddelar jag Elin. Igår, söndag, vaknar jag strax efter nio. Eftersom Elin inte hört av sig tänker jag att allt är i sin ordning, skönt. Men så, klockan tio, ringer Elin. De har inte kommit än. Mycket märkligt, så jag ringer upp Roger. "Abonnenten du söker kan inte nås för tillfället". Jag skickar ett sms men får ingen leveransrapport, så jag ringer upp Elin igen. Vi konstaterar att worst case scenario är att Elin och Petra får utföra städningen, och ska de göra det måste de komma igång relativt snart. Vi bestämmer oss därför för att ge Roger på Roett en timme, sen måste vi söka alternativ. En timme går, jag får ingen leveransrapport och det går fortfarande inte att ringa. Elin och Petra är inte alls sugna på att städa själva. Via eniro hittar jag Rogers hemnummer och ringer upp. Hans fru svarar, och säger "han är inte hemma, jag vet faktiskt inte riktigt var han är". Säkert, men vad kan jag göra. Jag ber henne be honom ringa upp mig, och sen börjar jag ringa runt till de övriga firmor jag fick offerter från innan jag gjorde det ödesdigra valet "Roett". Eftersom det är söndag möts jag antingen av signaler i oändlighet eller en telefonsvarare som säger "våra telefontider är vardagar klockan...". När det närmar sig slutet av listan får jag så äntligen svar! Först blir jag chockad av att där finns en person på andra sidan linjen, sen blir jag än mer förvånad när han antyder att de kanske kan komma och städa åt oss. Efter en halvtimmes väntan är det säkert! De kommer, och de kommer redan under söndagen. Tredje gången gillt beger sig Elin till lägenheten för att släppa in en städfirma. Självklart är inte denna firma dummare än att inse att vi sitter i skiten och att de kan ta bra betalt, så det blir till slut dubbelt så dyrt som det skulle ha varit i en perfekt värld. Men det blir i alla fall gjort.

Om två timmar är det dags för besiktning av lägenheten. Jag hoppas verkligen att den går igenom, för mer än 900 kronor per person är nog ändå inte en flyttstädning värd...

Roger på Roett verkar ha bytt sim-kort, för jag har fortfarande inte fått någon leveransrapport. Anlita aldrig hans firma!! (Synd att jag inte lyssnade till min eviga fördom "personer som skriver dåligt är idioter".)

Norr Mälarstrand

Kamera-promenad är fint! När solen skiner försöker jag förena nytta med nöje - motion med fotografi.


^ Där bor Henke och Tove    /    v För Fia!



Stadshuset ^ Torn    /    v Innergård



^ Solnedgång v




Listen carefully

Dags för en ny uppdatering ur min spännande vardag.

Så vad har jag gjort? Nothing much, actually. Det har blivit mycket handboll, mycket The Wire. I söndags såg vi klart säsong fyra, igår påbörjade vi säsong fem - snart är serien slut... Vad ska vi göra då? Någon som kan tipsa om fler bra serier? Vi har funderat på Six feet under, Fringe och Sopranos - men vilken är bäst och var ska vi börja? Om du inte sett The Wire så har du missat något! Dags att rätta till ditt misstag. I fem säsonger följs alltså ett axplock av invånarna i Baltimore på USAs ostkust. Polis, politiker, knarkgäng, knarkare, hamnarbetare, journalister - oavsett vem som skildras är portätteringen oslagbar! Ut och köp första säsongen och förbered dig på att bli fäst vid McNulty, Dee, Bubs och Omar. Nu!

Och så handbollen då. Skitkul att vi är i semi. Hoppas på vinst ikväll, och allra helst på fredag så att vi till och med når final! Om ryktet att semin flyttats på grund av Let's Dance är sant, så börjar jag bli lite fundersam. När övergick köp av Tv-rättigheter till makt över turneringens upplägg?

I helgen hade jag det stora nöjet att träffa några andra mänskliga varelser än Richard. I lördags lagade jag och Richards styvpappa Peo lasagne åt Richard och mamma Anita som var på champagneprovning. I söndags var Henke och Tove här på brunch, och sedan var vi hos dem och spelade Pandemic. På torsdag ska jag på möte med Nanologica angående exjobb. Håll alla tummar och tår för mig, är ni snälla!

FÖRE, som man så populärt brukar kalla det

Några första bilder från en stökig lägenhet. Nu är den något mer städad, men ni får inte se fler bilder innan allt är helt i ordning-ställt. Plus en liten utsiktsbild!




Och så en bild från en solig promenad.

Loner goes social monster?

Kungsholmen är ju typ större än Kristianstad!

Idag strålade solen, så efter lunch kastade jag på mig träningskläder och kamera för en rask orienterande fotopromenad. Jag var ute en timme och rörde mig bland annat längs Norr Mälarstrand som Anton promotat, och passerade förmodligen Fias systers lägenhet. Jag gick också förbi ett café kallat "Hemma hos Julia" och kom att tänka på min fina vän. Dit får vi gå när hon kommer hit! Solen och vattnet var väldigt fint, det var kallt i skuggan och allt var väldigt stort. En helikopter stod stilla och svävade över Västerbron i flera minuter, och jag undrade vem de jagade. Jag insåg hur centralt jag faktiskt befinner mig i denna storstad!

Jag har inte gjort mycket vettigt de senaste dagarna, faktiskt. Byråerna är ihopskruvade tack vare min käraste, och de flesta kläder uppackade. Igårkväll var Mats och Katarina över på "modevisning" - dvs släng eller spara-tävling med Richards kläder. Insåg i efterhand att jag borde fotograferat alla snygga retro-kläder och framförallt pojkvännens poser, sorry about that! Vi åt också potatis- och purjolöksoppa (vi är lite fattiga för tillfället) och till efterrätt bounty-knyten med glass framför handbollen (som vi inte diskuterar närmre idag). I övrigt har jag inte träffat några andra människor än Richard och butiksbiträden sedan i söndags, då vi var hos Henke och Tove och lagade risotto efter storhandlingen. Ikväll ska vi dock ut och äta och dricka öl med några i Richards grupp på universitetet, så då blir det till att gömma ensamvargen och visa att Ombo visst kan vara social och trevlig bland nya människor!

Vad gäller lägenheten gillar jag verkligen planlösningen, även om jag saknar lite förvaring och inser att det ibland kanske kommer vara jobbigt att toaletten är enda stället där man kan gå in och stänga dörren om sig. Diskmaskinen är ovärderlig! När jag var liten avskydde jag att tömma diskmaskinen - städade hellre toaletten - men såhär efter fyra års handdiskning har jag fått lite perspektiv på saker och ting. Mindre kul var det natten till igår, då både jag och Richard vaknade med ett ryck av ett ofattbart 'braaak' - hyllan i vardagsrummet, som förvisso sett ut att hänga något snett men rimligtvis ändå borde klarat bära två krukväxter, hade gett upp och landat på den gigantiska väggfasta platt-TV:n. TV:n klarade sig utan en skråma, gudskelov, men vi dödliga varelser hade lite svårt att somna om efter incidenten!

Lägesrapport från Kungliga Hufvudstaden

Så var då Ombo bosatt på något nordligare breddgrad.

Som nybliven Stockholms-invånare tänkte jag försöka återuppta bloggandet för att förmedla hur det är att vara ny i storstan utan aning om vad morgondagen har att erbjuda. Just nu ser lägenheten - som jag och Richard hyr i andrahand i ett halvår - ut som ett bombnedslag. Vi kom från Skåne med fullpackad bil igår, och innan vi stuvat undan lite av de grejor vår "hyresvärd" lämnat och skruvat ihop mina båda byråer blir det svårt att få ens lite ordning. Lägenheten har sina brister, men läget är kalas! Världens utsikt från tionde våningen på en kulle på Kungsholmen. Jag ska försöka uppbåda bilder senare idag, men det får vänta till den Mac-kunnige kommer hem från jobbet!

Min plan för dagen är att packa upp resterande varor från gårdagens storhandling, lära känna kvarteret och se fredagens Let's dance. Det ska nog vara överkomligt. När killen kommer hem har vi lovat oss själva att vi ska skruva ihop byråerna, innan klockan åtta då vi bänkar oss framför Sverige-Sydkorea. Då kan jag åtminstone börja packa upp kläder imorgon, även om övriga prylar får vänta tills vi varit på IKEA och löst problemet med var vi ska göra av de saker som är kvarlämnade i lägenheten.

Tydligen har Richard sparat lite grejor som behöver fixas - så att han kan göra det när jag ser och därmed få cred för det. Påminn mig om att berömma honom, snälla ni!

På exjobbsfronten intet nytt. Jag har vissa förhoppningar på ett litet företag som heter Nanologica, hoppas på att höra från dem i veckan! I övrigt börjar allt skolrelaterat ordna upp sig. Jag klarade min sista tenta, kemisk reaktionsteknik, har fått kommentarer på min projektrapport och ska träffa handledaren Marie på Stockholm Central på torsdag. Och förhoppningsvis kan jag göra mina sista små inlämningsuppgifter i denna veckan, så att bara exjobb och opponering återstår av min fyra och ett halvt år långa utbildning!

RSS 2.0