What will be will be

Kristian Luuk ny programledare för På Spåret! Hoppas han tar med sig tjejen som side-kick.


Nu ska jag planera hur jag ska möblera nya lyan, sen sussa kudde. G'najt!

Living is easy with your eyes closed

Denna veckan har inte varit nådig. Skola från tidig morgon till sen eftermiddag eller till och med kväll alla dagar utom onsdag, och då var det sent jobb istället. Nåväl, fysiologin blev klar och inskickad som den skulle och projektet börjar närma sig slutet. Tror jag. Och nu sitter jag här, hemma, själv i min lägenhet, en fredagskväll. Och jag njuter. Med en påse godis, skön musik, slappa kläder och en laptop i knät. Helt perfekt.

Tyvärr visade det sig att min cykel de facto blivit stulen. Dags för en liten polisanmälan. Med 2000 kronor kvar på kontot efter att räkningarna var betalda finns det inte riktigt utrymme för cykelköp i budgeten! Jag förstår inte vad det är för fel på människor, varför förstöra för nån annan på det viset? Menmen, folk är idioter, sånt är livet, det är bara att vänja sig.


Vädret var helt fantastiskt idag på eftermiddagen! Solen fullkomligt strålade! Vi tog två minipromenader till IKDC i bara t-shirt, och njöt av varenda liten stråle! Och dessutom kom jag från skolan innan solen gått ner, så jag fick en härligt uppfriskande promenad ner till Ulrikedal! På vägen försökte jag fånga glödande moln på bild.



Lyckades väl inte jättebra direkt, men det var riktigt läckert

Välkommen våren, vänta inte längre nu!

Nu ramlar vi lyckliga gatan fram

Dagens roliga fortsatte när jag kom ut från skolan och upptäckte att min cykel var borta. Den stod inte kvar där jag är 99,8% säker på att jag ställde den igår, men jag hade inte tid att kolla runt i de andra cykelställen omkring KC. Så ja, troligtvis är min cykel stulen! Saker och ting går helt enkelt inte min väg för tillfället. Ikväll har jag åtminstone varit på klubb prick-prick och fått värk i skrattgroparna. Hoppas bara inte att jag får träningsvärk imorgon ;) Det var roligt, med kändisar som Jesper Rönndahl och Anders Johansson (som i Anders och Måns). Och så personliga kändisar, halva klassen, halva spexet och Richards bekanta. Fantastiskt trevligt! Synd bara att jag snart måste gå upp, och åter ta mig till kemicentrum. Godnatt!

Tack för kaffet

Datorsal på kemicentrum. Ingen ventilation, inget syre. Ingen förståelse för uppgiften. Handledare i Australien, ännu längre bort än Prag. Inte ens internetkommunikation. Fem studenter, ingen som vet vad som ska göras. Eller hur.

Här skulle finnas en bild av vad jag sysslar med just nu (lognormalfördelningar för partikelstorlek i vår centrifugerade vatten/olja-blandning, framtagna med en ljusdiffraktionsmätare) men eftersom datorn är från nittonhundra-frösias får ni klara er utan

I have something else in mind

Dagen idag påbörjades i skolan och fortsatte på jobbet. När jag kom tillbaka till Lund unnade jag mig, som vanligt efter jobbet, lite smaskig sushi. Denna gång åt jag med Julia (självklart på Zen) och jag hade föreställt mig att idag var den dag hon skulle komma att testa tonfisk-sushi. Detta föll dock på att det fanns majonnäsbaserad sås på rullen. Väldigt synd! Nu sms:ade min mamma att hon köpt lägenhet! Jippie! Hur som helst, medan jag jobbat hade Julia varit på information om specialiseringar (vilket jag också varit de två senaste dagarna, på info om "bioprocessteknik" och "livsmedelsteknik"). Idag handlade det om "läkemedelsteknik", vilket både jag och Julia när vi började på utbildningen trodde att vi skulle komma att välja, men sedan i princip har valt bort. Nu visar det sig dock att den ena grenen av denna inriktning verkar riktigt intressant, och plötsligt blir valet mycket mer komplicerat! Det är verkligen tur att vi ska ta uppehåll och därför har mer än ett år till på oss att fundera... När jag kom hem till lägenheten hade min fina pojkvän röjt undan jättefint och diskat och haft sig! Jag fick därför, trots att jag ungefär samtidigt som jag såg hur fint här var insåg att jag glömt bort min tvättid, en riktig energi-kick. Jag hann trots allt med en tvätt, och städade vidare i lägenheten. Den glada, pigga Ombo försvann dock snabbt när jag skulle prova min balklänning och insåg att dragkedjan på kjolen inte gick att knäppa ända upp... Det hade väl varit okej om jag gått upp så pass mycket i vikt sedan jag slutade gymnasiet, men nu råkar det vara så att jag använde klänningen för mindre än ett år sen och den då passade alldeles utmärkt. Tråkigt, minst sagt. Imorgon ska jag träna!

En något smalare Ombo, en något varmare dag

Alltså, mamma har köpt lägenhet! Visserligen i Kristianstad (jag förstår fortfarande inte varför hon vill vara kvar på denna olidligt tråkiga ort) men mer centralt än hon bor nu. Och förhoppningsvis utan någon Siwan! För övrigt har Petra bestämt sig för att hon vill ha det stora rummet i vår nya lya, vilket betyder att jag får två små och att jag nu kan börja planera hur jag vill ha det. Förhoppningsvis ska jag få plats med ett pusselbord! Inflyttningsfest 25 april - kom!!

Get confused and you fade away



Lördagsnattens promenix hemåt i massa härlig nysnö och till och med pågående snöfall! Nu är snön borta, och som tur är försvann den snabbt. Bland det värsta som finns hamnar det slask som så ofta kommer efter snö. Nu hoppas jag på vår! Sol, gröna löv och en så där härlig känsla i magen. Och så fågelkvitter som gör en lycklig!

Dagen idag har varit en mastodontdag med avfärd kvart i åtta på morgonen och hemkomst halv tio på kvällen. Jag förväntar mig att resten av veckan blir nästintill lika förjävlig! Dagens fundering gick kring uttrycken rapid och ultrarapid - hur logiskt är det att ett ord som i sig självt betyder snabb i kombination med ultra blir väldigt långsamt!? Inte alls, säger min ingenjörshjärna. Dagens frustration för ingenjörshjärnan utgörs av fysiologi-rapporten med rubrik "Why do we sleep?". Ingen vet varför man måste sova! En liten påminnelse om varför jag valde att läsa på teknis; konkretion föredras...

Step out of your Echo Chamber


Ombo och Hugo på spa

Min ansiktsmask doftade härligt av choklad och Richard blev helt fascinerad när han fick dra av sig sin!



Anna Ternheim på Mejeriet






Fantastisk sång och bra variation av musik. Tyvärr uppstod en teknisk miss när det var dags för Shoreline och detta mästerverk uteblev. Hög mysfaktor (en besvärlig mage och två ömmande fötter till trots)!

Lite annorlunda är inget fel att va

Jag läste just att även Björn Hellberg lämnar På Spåret... Blev först ännu ledsnare, men insåg snart att det inte hade gått att få honom att funka med någon annan än Ingvar Oldsberg. Nu hoppas jag på ett nytt, fräscht radarpar! (Filip och Fredrik kanske...!?)

Igår sa Emanuel att jag gick som en trasdocka, varpå jag började sjunga en snutt, "Lite trasiga, och knasiga....". Det lät så kul med min hesa röst, så jag fortsatte hela kvällen. Och låten är ju helmysig!


Nu ska vi snart påbörja dagen, med att inhandla alla lyxvaror inför spa-besöket. Tyvärr är älsknosen en liten sjukling, men han tog inget avbeställningsskydd så vi åker till Ystad i alla fall. Förhoppningsvis får lite varor från apoteket honom på banan, och vistelsen blir mysig i alla fall! En liten puss till Hugo.

The Railers

Ombo är ledsen ikväll. Hon läste för en stund sedan att Ingvar Oldsberg efter morgondagens final inte kommer tillbaka till På Spåret. Det är en sorglig dag för oss softistikerade (ja, spex-Charlotte och jobb-Lina, jag menar att På Spåret inte bara är för pensionärer!). Jag får försöka krama ut de sista dropparna Oldsberg ur morgondagens avsnitt, och sedan hålla tummarna för att de hittar en värdig ersättare! Jag menar, hur många personer finns det som man kan para ihop med Björn Hellberg bara sådär? (Det är ju trots allt så att det är Björn som är den skönaste liraren av de två!)


Har ikväll även insett att jag blivit dålig på att lägga upp bilder på bloggen. Jag ska försöka skärpa mig!

Always waiting for something lasting

En tanke slog mig igår, efter att vi pratat om matsmältning och metabolism på en fysiologiföreläsning. En sak som diskuterades var GI - glykemiskt index. Alla har vi väl hört om GI-metoden, Atkinsmetoden och allt vad det heter, men vad hände med den gamla hederliga tallriksmodellen? Tanken som slog mig var att jag undrar vad de undervisar om i hemkunskapen på högstadiet nuförtiden. På min tid var det tallriksmodellen, men den kanske är föråldrad? Eller är det så att man, precis som i religionskunskapen, måste undervisa i alla möjliga "dietmetoder". Vem är det egentligen som bestämmer vad som är rätt och fel!? Om någon vet så borde det ju vara lätt för alla att äta hälsosamt... Dagens föreläsning i samma ämne handlade om mat och hälsa, och idag togs faktiskt tallriksmodellen upp. Så, det kanske fortfarande är den gamla hederliga metoden som gäller om man vill hålla sig i trim!

Idag var sista skoldagen för den här veckan, ska bli underbart med tre dagars helg att vila ut på! Imorgon ska jag åka med min älskling, från och med nu i bloggen kallad Hugo, till Ystad och bo en natt på spa. Det ska bli underbart med massage, trerätters middag, bubbelpool, bastu, frukostbuffé, På Spåret-final, mys, ansiktsmasker, jordgubbar och promenader i snön! Definitivt den bästa tänkbara alla hjärtans dag-presenten, tack allra sötaste! Sen tar vi nog oss en tur på Österlen på lördag och lunchar på nåt mysigt ställe, innan vi beger oss tillbaka till Lund. Väl hemma ska vi mumsa i oss massvis med räkor, it's gonna be lovely, jag älskar räkor så otroligt mycket! (Det enda tråkiga är att skala dem, blö...) Sen är det dags att njuta av Hugos julklapp till mig: Anna Ternheim-konsert på Mejeriet. Jag längtar efter att stå där med hans armar omkring mig och bara mysa! Med andra ord kommer det bli en riktig njutningshelg med min fina pojkvän. Det kommer bli annorlunda mot de senaste veckornas helger, och det är jag faktiskt glad för. Både min kropp och vårt förhållande behöver det här! Spexabstinensen har varit förvånansvärt lågmäld, skönt nog. Efter konserten på lördag går vi kanske på 25-årsfest och dansar lite (och dricker lite vitt vin med födelsedagsbarnet John såklart), och i så fall kommer jag nog träffa på lite spexfolk igen så att jag ännu mer mättar spexbegäret.




Förresten! Jag åt sushi med tonfisk igår :) Spicy Tuna Roll från Zen Sushi & Tea - väldigt väldigt gott! Jag kände visserligen inte så mycket smak av tonfisken, men det kanske är det bästa sättet att börja på!

Vi sitter här i venten

Spexet är över - och jag har gått och blivit sjuk! Efter helgen var min röst så när som helt försvunnen och halsen kliade som aldrig förr. Ett något överdrivet konsumerande av Strepsil började dock råda bot på den saken, men i morse vaknade jag istället och var illamående. Jag tänkte ignorera det och det sista som återstod att göra innan avfärd till skolan var att borsta tänderna. Då klöktes jag! Illamåendet fanns där, kräkreflexen kom och upp ur min mage kom en härlig vätska. Jag bestämde mig därför för att stanna hemma, eftersom jag varken ville utsätta mig själv för att behöva kräkas eller dylikt i skolan, eller utsätta mina klasskamrater för smittorisken. När jag åter lade huvudet på kudden slocknade jag med detsamma. Så nu ligger jag här, magen är halvt i uppror och jag är uttråkad. Efter att ha laddat upp ett facebook-album blir nästa nöje detta:


Crazy names

1.YOUR REAL NAME: Moa Karolina Eklund

2.WITNESS PROTECTION NAME:(mother and fathers middle names) Lena Sven-Inge

3.NASCAR NAME:(first name of your mother's dad, father's dad) Gey Östen (Ja, min morfar hette Gey!)

4.STAR WARS NAME:(the first 3 letters of your last name, second 2 letters of your first name) Ekloa

5.DETECTIVE NAME:(favorite color, favorite animal) Turqoise Kitten

6.SOAP OPERA NAME:(middle name, town where you were born) Karolina Kristianstad

7.SUPERHERO NAME: (2nd fav color, fav drink, add "THE" to the beginning) The Red Martini

8.FLY NAME:(first 2 letters of 1st name, last 2 letters of your last name) Mond

9.STREET NAME:(fav ice cream flavor, fav cookie) Vanilla Chocolate chip

10.SKANK NAME: (1st pet's name, street you grew up on) Shabo Växthusvägen

11.GANGSTA NAME:(first 3 letters of first name plus 'izzle') Moaizzle

12.YOUR GOTH NAME:(black, and the name of one of your pets) Black Shabo

13. STRIPPER NAME: (name of your fav perfume/cologne, fav candy) Glow Licorice


Okej, många blev mest konstiga, men Gey Östen, Ekloa, Mond, Black Shabo och Glow Licorice får faktiskt anses riktigt roliga! I övrigt är nog leken mer anpassad för engelska namn...

Den Hemlige Kocken

Jag har gått och blivit som besatt av sushi, det är något helt otroligt. Under spexproduktionen har jag hunnit äta sushi nästan tio gånger. Men det är så gott! Och nästintill beroendeframkallande. Jag börjar luta åt att Zen Sushi & Tea är Lunds bästa sushi-restaurang. De har lite roligare typer, som ut- och invända rullar med toppingen ("köttet") uppepå, de är inte jättedyra och de har ganska mysig inredning. Igår unnade jag mig tio bitar Philadelphia Roll därifrån när jag kom hem från jobbet. Supersmaskens, skulle nog kunna tryckt i mig tio till. Dock är jag lite ledsen på mig själv eftersom jag är så tråkig i mitt sushi-ätande. Aldrig att jag tar något annat än lax eller räka. Jag har nu bestämt mig för att jag ska testa tonfisk också (har fått insidertips om att det är det enda som kan mäta sig med lax och räka). Hoppas det är lika smaskigt som jag förväntar mig. Har involverat Julia i mina planer, så skulle jag tycka det är äckligt får hon äta upp. Tihi!

Imorgon kommer mams, paps och farfarmor och ska kolla på spexet. Innan föreställningen tar vi med oss Rich och går och äter på Rauhrackel! Inte riktigt samma klass som sushi, men det kommer sitta fint. Ska nog börja kika på menyn redan nu.... Sen är det såklart sittning och fest efter föreställningen, och finns inte mer tid för päronen!


Snart dags att åka till RLK och sluka rykande färska kanelbullar (mycket mat i dagens inlägg). Sen bär det av till borgen för bastumys. Finally!

Sad Eyes

Tråkiga tankar. Jobbiga känslor. En klump som bildas i magen och inte försvinner. Den snarare växer. Hela gårdagen kändes bara tom och trist. Hade spex-abstinens. När jag väl kom till borgen blev det lite bättre. Blev festsugen. Men blev nerstämd igen efter en stund, när jag inte kunde festa vidare eftersom jag skulle både redovisa i skolan och jobba sent idag. Till råga på allt har jag haft magont mer eller mindre konstant sedan i torsdags. Gör sig inte så bra med klumpen, måste jag tyvärr säga. Men jag ska njuta av en sista spexhelg. Spexa och festa som aldrig förr. Nästa vecka kommer abstinensen slå till ännu hårdare. Den dagen den sorgen. Det är ju bara så skönt att ha folk runt omkring sig hela tiden!

Vi är festfolk

Tro det eller ej, men en helg som inleds med ett sömnlöst dygn, fortsätts med en sömnfylld dag och sedan ännu en sömnlös natt för att avlsutas med ett dygn med 17 timmars sömn tär på krafterna. Särskilt om dessa något ovanliga sovvanor kombineras med - hur ska man uttrycka det - grandiosa(?) alkoholkvantiteter.

Eftersom jag blivit utmanad att berätta sju sanningar om mig själv får jag väl ta tillfället i akt och berätta sju sanningar om min helg.

1. Jag har satt upp två spex-föreställningar (nej, inte själv, men som en del av det vinnande laget)
2. Jag har varit på två sittningar som påbörjats efter midnatt
3. Jag har lyssnat mycket på Basshunter och diverse musikallåtar
4. Jag har svettats i bastun och fått märkliga blåmärken
5. Jag har tappat min mobil i marken - vilket resulterade i att halva displayen förstördes och att jag numera bara kan läsa de tre första raderna av sms
6. Jag har spenderat alldeles för mycket pengar på alkohol (detta trots låga alkoholpriser)
7. Jag har ätit fantastisk bakismat

Kort resumé: jag sover på dagen, jag älskar snabbmat, jag saknar tidsuppfattning och jag är festfolk!



Och så var visst en del i utmaningen att jag själv skulle utmana sju personer. Så nu ska jag försöka komma på sju personer vars blogg jag känner till! Vi börjar med den muppiga teknologen Bianca, fortsätter med julmustdrickande Linnéa, sällan bloggande Linda och Emanuel, IT-bloggande Pierre, nyblivna bloggaren Johanna och avslutar med....morgonpigga Joan! Varsågoda, nu är det er tur att avslöja vilka ni är.

RSS 2.0