Yawn and stretch and try to come to life


Såhär somnade jag igår. Nästan som under bar himmel. Fast inomhus, i en säng, under ett täcke.

You are all I long for

I lördags natt när jag kom hem blev jag abrupt upplyst om att vi förlorat en timme. Weow, en timme mindre sömn, efter fest och till råga på allt mitt i flytt-helgen! Gårdagen blev ganska seg men det mesta hanns med i alla fall. När jag gick och la mig ställde jag som vanligt alarmet på mobilen för väckning så som i morse. Det var bara det att jag glömt ställa om klockan på mobilen (främst på grund att man sedan den blev halvt mörklagd inte längre kan se tiden), vilket fick som resultat att den ringde klockan åtta i morse och inte klockan sju som jag hade velat. Förvisso vaknade jag av mig själv halv åtta, men då var det redan försent för att jag skulle hinna till skolan i tid, så jag sov en halvtimme till:) Sedan tog jag mig till AFB för att lämna nycklar och hann tillbaka till kemicentrum i tid för föreläsningens andra timme. Därefter blev det, pga sjukdom, hela fyra timmars håltimme innan labbandet började. När labben väl började gick dock allt väldigt smidigt, så jag kom hem i någorlunda tid... Att jag inte fått något mer uppackat i lägenheten är en helt annan historia.

Nu hoppas jag bara att vi får labba imorgon, så att jag inte tvingas infinna mig på torsdag då jag  på eftermiddagen ska bege mig till Linköping med spexet!

Det som göms i snö kommer upp i tö

Nu är jag sambo! Gårdagens flytt gick galant! När mamma, pappa och farmor kom var i princip allt färdigpackat och utburet i trappuppgången, så Richard och pappa kunde börja bära ut till släpet direkt och mamma och farmor kunde sätta igång med städningen, medan jag plockade ihop de sista grejorna. Det behövdes bara två vändor fram och tillbaka med släpet, mamma och farmor städade i racer-fart, och jag hann till och med packa upp och fixa i ordning lite i nya lägenheten innan jag var tvungen att hoppa i duschen inför kvällens sittning. Denna inleddes med dans, bland annat reggaeton som var ungefär som afro - alltså jättekul! Hellyckad kväll :)



Överst: Min och Petras lägenhet i nuläget. (Lägg märke till de piss-gula köksluckorna, som vi tack och lov ska få ommålade!) Nederst: Ett sött litet kort jag hittade bakom en större tavla under flyttpackandet. Jag älskar små överraskningar i vardagen!

Mycket återstår att packas upp och ställas i ordning i nya lyan, men allt är på plats och allt känns toppen. Det finns ett ordentligt kök med en ordentlig spis och ordentlig vask, många fönster som släpper in solen, och en sambo som ger alldeles utmärkt sällskap! Tack Richard, farmor, mamma och pappa för all hjälp igår, och tack Petra för att du vill bo med mig:)

Tumble out of bed and stumble to the kitchen

Här har varit tyst idag och kommer bli minst lika tyst imorgon, tyvärr. Efter dagens två timmar i skolan gick jag till AFB:s kontor för att hämta ut nycklarna till nya lägenheten, sedan åt jag och Julia en tidig sushi-lunch. Jag gick hem, tog en tupplur, och påbörjade packandet. Sen packade jag mer eller mindre konstant till klockan sju, och ikväll har jag varit på Stäket och firat födelsedagsgrisen Dipti med fondue. Nu har jag diskat kylens sista äckliga matlådor och ska sova, för imorgon måste jag tyvärr gå upp tidigt. Det blir flytt och flyttstädning dagen lång och sedan ska jag skynda iväg på kvällens festligheter. Hoppas jag har lite energi kvar by then och kan ladda om! Jag vet inte riktigt om vi kommer kunna använda internet direkt i nya lyan, så vi får se när nästa inlägg dyker upp...

So long!

Working nine to five

...och än har jag inte börjat packa! Men jag har tvättat...

I've got chills, they're multiplying

Nu sitter jag i skolan och väntar på lunchmöte. Slutade förstås egentligen redan klockan tio. Det är dags för en ny rapport, denna gång i kursen genteknik. Vi tänkte skriva om hur genterapi används för att bota Parkinson, det vill säga hur man går in och byter ut genen som felet sitter på. Tror jag ;) Förhoppningsvis blir det långt ifrån lika flummigt som det där med varför man sover... Borde förstås söka artiklar och läsa nu, men jag håller på att svälta ihjäl så jag går nog och äter istället.


Efter lunchmötet bär det av hemåt, för idag måste jag komma igång ordentligt med flyttpackandet!

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain

Jaha. Skola 8-10 där mycket gick igenom alldeles för snabbt, ganska lugnt jobb 11-17, trafikkaos i Arlöv med försenad buss som resultat, transport av flyttlådor mellan Ulrikedal och Delphi, middag med svärfar på Gloria's (till hockey-slutspel!!). Det var min dag. Hockeyn blev lite mer intressant av att svärfar bettat och jag därför satt och hoppades på att hans tippade resultat skulle gå in. Och det gjorde de! Maten var dessutom god och sällskapet var alla tiders, så jag är glad att jag följde med trots att jag först tänkt banga efter min så väldigt jobbiga dag;) Nu blir det lite B&Js och högläsning av Tillsammans är man mindre ensam. Vi måste bli bättre på att läsa den, Älskling och jag, så att vi kan kolla på filmen nån gång! Jag har längtat enda sedan jag hade läst boken själv.


Hihi, nu såg jag på nyheterna att gamlingar på äldreboende spelar Nintendo Wii med bowlingsspel och tycker det är superkul. Jättegulligt tycker jag!

Are we human

Fantasibrist, och som Bianca så vänligt påpekade även uttråkadhet (om man nu kan säga på det viset), får mig att anta en sån där random utslängd bloggutmaning. Det går ut på att jag svarar på ett knippe frågor som besvarats av min "utmanare" Linnéa, men tar bort en av hennes frågor och lägger till en egen. Here we go!

Vilken låt tycker du verkligen inte om? Jag vet inte vad den heter, men den där oförståeliga där de sjunger "Are we human or are we dancer"...det går liksom inte ihop!
Tar du ofta tupplurar? Varje dag nuförtiden. Det gör mig utvilad, men ofta också seg i huvudet - en nypa friskluft är nästan helt nödvändig för att jag ska vakna till liv igen!
Vem kramade du senast? Richard
Om du skulle vara ett träd, vilket träd skulle du vara? Bok....
Vad åt du till middag? Något otroligt lyxigt för att vara tisdagskväll: färdiggrillad kyckling, penne tricolore, yoghurtsås med vitlök och så det allra bästa - en sallad innehållandes bladspenat, coctailtomater, mozzarellaost, avokado och granatäppelkärnor!
Vad står näst på din "Att köpa"-lista? En baddräkt, så att jag kan gå och simma utan att känna mig alltför vulgär.
Vad lyssnar du på just nu? Datorns och frysens fantastiskt samspelta surr.
Vilket väder gillar du mest? Soligt och varmt med en svag bris. (Icke att förväxlas med stekhett och vindstilla, dvs kvalmigt!)
Vad finns på ditt nattduksbord? Läslampa, klockradio med digitala siffror så stora och skarpa att man nästan skulle kunna se dem om man så vore blind, volyminställningsmackapär till högtalare och förstärkare, massageolja, vattenglas, den där mobilen jag borde byta till så att jag kan läsa mina sms igen, en liten krukväxt och ett doftljus samt lite småplock som klocka, hårsnoddar och p-piller
Säg något till personen som utmanade dig! Ta med dig Karl och Lotten och kom på vår inflyttningsfest:)
Favorit-resmål? Åh, kan inte bestämma mig för om det är en alptopp eller en badstrand. Men just nu är längtan störst efter sol-lapande, så då säger jag Barcelona!
Nämn några saker du inte kan leva utan: mobil (fantastiskt tråkigt, men allt blir verkligen otroligt mycket mer omständigt utan den), kärlek, kramar, skratt.
Vad skulle du vilja ha i dina händer just nu? En god bok.
Om du skulle förvandlas till en kändis av det andra könet, vem skulle du vilja bli? Nu råkar det ju vara så att jag har sanslöst dålig koll på kändisvärlden. Men Magnus Tingsek smäller förstås högt på min lista!
Vad är ditt favorit-te? Svart te med skogsbärssmak. Alltid med mycket honung!
Vad skulle du vilja bli av med just nu? Min sjukhusskräck så att jag skulle våga mig iväg för att kolla upp mina småkrämpor.
Vilken var din första skiva? Aoch, pinsamt. Lasse Stefanz....namnet kan jag tyvärr inte för mitt liv komma på!
Vem skulle du helst vilja fastna i en hiss med? Det skulle faktiskt få bli pojkvännen. Det låter förmodligen klyschigt, men han är den största pajasen jag känner och skulle därför kunna lätta upp stämningen, samtidigt som han är bäst på att krama och lugna!


Man skulle utmana åtta personer också, men så många bloggare känner jag inte så jag slänger ut det i sajberspejs och hoppas att någon känner sig manad!


I get around

Jag börjar bli trött på blogg.se. Allt för ofta händer det att jag skrivit och, som jag tror, publicerat ett nytt inlägg, men att inlägget i själva verket inte publicerats. Som tur är sparas inläggen, de försvinner inte i tomma intet, men ändå. Så förlåt till de som jag nån gång har lurat i, eller kommer lura i, att jag skrivit ett nytt inlägg, men att det sedan inte finns något!

Red roses too

Snö? Minusgrader? Slutet av mars? Varför? Det började ju just bli vår! Det har varit soligt och nästan ljummet väder (okej nu överdrev jag lite) i flera dagar nu. Är det såhär det är varje år? Lyckas man bara förtränga det varenda gång? Det är förvisso snart april, och aprilvädrets variation är vi väl alla på det klara med, men brukar det verkligen omfatta även snö? Jag vill ha en ljuv vår med mycket fågelkvitter och sedan en varm och solig sommar!

 
Har du tänkt på hur motstridig texten på schampoflaskor kan vara? Som exempel tar jag Barnängen schampo med Aloe Vera och Yoghurt. På framsidan står det först, såklart, vilket märke det är (Barnängen creme) och sedan vilken "smak" det är (Aloe Vera, Yoghurt). Det finns en bild som man kan ana ska föreställa ett hårstrå och en droppe schampo, bredvid vilken det står 100% styrka. Under står det "Ger vård och styrka med yoghurtprotein & aloe vera". Fine! Men sen då? Jo,  det är nu det börjar det dra ihop sig... Plötsligt kommer en rad där det står "Trött och slitet hår". Huh? Och avslutningsvis "Naturligt vackert och friskt hår"! Okej, det står klart och tydligt att schampot ger vård och styrka. Men sen...ger det också trött och slitet hår? Och vackert och friskt hår? Nä, det låter ju motsägelsefullt. Det kanske ska användas om man har naturligt vackert och friskt hår, för att få trött och slitet hår...? Nej, självklart förstår jag att de menar att håret blir vackrare och starkare och friskare och hela baletten av att man använder deras schampo. Men är det tvunget att tränga ihop alla dessa ord på framsidan av schampoflaskan, och dessutom i en enda röra!? Man skulle väl åtminstone kunna lägga till ett "för" framför de negativa orden och ett "ger" framför de positiva. Och eventuellt samla schampots undergörande egenskaper på ett ställe... Fast det är klart, uppe vid korken står det "Ny förbättrad formula", så innan kanske det bara gav vård och styrka medan det nu även gör håret vackert och friskt! Och då är det förstås lättast att bara lägga till en ny liten textrad på flaskan istället för att göra om den helt. Så måste det vara!


Förvirrande schampoflaska

Around the world

Efter att flera gånger ha läst, på en ny favoritsida som recenserar bloggar, att endast en kategori gör en blogg svåröverskådlig, har jag tagit tag i saken och skapat en massa nya kategorier! Jag har även gått igenom varenda litet inlägg för att katalogisera om bloggen. Detta var inte helt lätt, eftersom jag ofta skriver inom många olika kategorier i ett och samma inlägg, men jag hoppas att det ska ha blivit lite mer lättöverskådligt. Om det nu är någon som bryr sig och faktiskt kommer använda sig av funktionen ;) Framöver får jag kanske se till att dela upp mina skriverier i olika inlägg om de hamnar under vitt skilda kategorier...men det blir så många rubriker att komma på då!

Och kategorierna är....(trumvirvel)....:
Dream away - dagdrömmande och lyx i tillvaron
Every day life - vardagsbestyr, merparten av alla inlägg
Just a thought - tyckt och tänkt, stort som smått
Photography - bilder jag tagit, och kanske bilder andra tagit
Random - sånt som inte passar in nånstanns, eller passar in överallt
Read,seen&heard - böcker, filmer, musik, tv-program
Shopaholic - prylar och kläder, som jag köper eller trånar efter
Sushi&food - mat- och restaurangtips, men mest sushi!
Travel - ja, om jag nu kommer iväg nån gång...


Varför jag fått för mig att mina kategorier ska vara på engelska har jag egentligen ingen aning om. Men av någon anledning tyckte jag ursprungligen att de gjorde sig bättre så, och nu håller jag mig till det :)

Light a Penny Candle

I förra veckan insåg jag att jag kommer ha en hel del fritid den här läsperioden, då jag varje dag alla veckor utom två har schemalagd tid endast från åtta till tio. Förvisso är väl denna tid lämplig och ämnad åt självstudier, men riktigt så flitig är inte jag. Därför slogs jag av den strålande idén att jag äntligen skulle kunna tillåta mig att börja läsa en bok mitt i terminen, något som jag aldrig brukar göra eftersom det brukar få mig alldeles uppslukad och göra att jag inte får något produktivt gjort över huvud taget. Så i fredags påbörjade jag en ny bok - Tänd ett litet ljus av Maeve Binchy (originaltitel Light a Penny Candle, visst låter det mycket finare?). Och jag läste, läste, läste och läste. Och läste åter. Nu är boken slut. Istället för att fördriva skollösa eftermiddagar med läsandet upptog alltså boken hela min helg. Och inte vilken helg som helst, utan helgen innan flytt, en helg då jag borde packat. Nåja, jag har åtminstone packat två pappkassar med böcker "redan"! Och nu är boken slut så jag ska nog hinna med en del packande under veckan istället. Fast nu har jag såklart väckt suget efter att läsa en till bok, och sen ännu fler! Tur som sagt att det kommer bli många lediga eftermiddagar denna våren...

Tänd ett litet ljus utspelar sig på Irland och i England, från och med andra världskriget och fram till 1960. Den engelska flickan Elizabeth evakueras vid krigets början till en irländsk familj i den lilla byn Kilgarret. Här är livet väldigt olikt det hon levt i London, familjen består av massvis med syskon, allt är smutsigt och det är inte så noga med hygien, bordskick och dylikt. Dessutom är alla här katoliker, och barnen går i klosterskola (så även Elizabeth). I familjen, där Elizabeth spenderar hela krigstiden, finner hon sin bästa vän i den jämnåriga Aisling. Även efter det att kriget är slut och Elizabeth återvänder till London består deras vänskap. Ofta kan den kännas krystad då den enda kontakt de har är via brev, men när de åter ses tar det inte ens minuter innan det verkar som om de aldrig varit ifrån varandra. Oavsett hur många år som gått däremellan.
Boken skildrar liven för Elizabeth och Aisling och personer i deras omgivning, först under tiden de växer upp tillsammans, sedan eftter att de gått skilda vägar. Mycket kretsar kring kärlek, giftermål, skilsmässor, familjerelationer och barn. Man blir medveten om skillnader i synesätt idag jämfört med för femtio år sedan, och framför allt ser man tydliga skillnader mellan irländarnas och britternas ståndpunkt. På Irland var det rentav omöjligt att skiljas, medan det i England åtminstone gick att genomföra efter exempelvis bevisad otrohet. Abort var självklart olagligt, men genomfördes ändå i stor utsträckning i hemlighet (på den engelska sidan). Det fanns ju inga ordentliga preventivmedel! Och i båda länderna ansågs kvinnans viktigaste uppgift fortfarande vara att ta hand om barnen och hushållet...
En klart läsvärd bok! Speciellt för en sån som jag, som har absolut noll koll på historieboken.



Män som hatar kvinnor

Igår var jag och Älskling på bio och såg Män som hatar kvinnor. Vi satt i ett dubellsäte (en så kallad hångelsoffa) längst upp i biografens ena hörn. Där kurade jag ihop mig, och ibland både blundade jag och höll för öronen för att det var så läskigt. För läskigt var det, riktigt groteskt ibland! Trots att jag är så mesig tyckte jag om filmen, precis som jag tyckte om boken. Och filmen följde även boken väldigt väl. Skådespelarinsatserna var bra (möjligtvis undantaget Lena Endre, men det tycker jag nog mest för att jag influerats av min mamma), speciellt för att vara en svensk film. Sen är det väl inte direkt en klockren biofilm, alltså en film som förhöjs av att ses på bio, men som min kille sa: det är alltid mysigt att gå på bio! De båda uppföljarna är tydligen redan inspelade, och förmodligen kommer jag se dem bara för att jag ska, trots att efterföljare sällan brukar vara lika bra som "originalet". (Hur böckerna var kommer jag helt ärligt inte riktigt ihåg. Så var också fallet med Män som hatar kvinnor, jag kom på mig själv flera gånger under filmens gång med att inte veta vad som skulle hända härnäst.) Jag rekommenderar filmen, även om den kanske inte är värd 110 kronor på bio!



Vi tog en promenad till St Hans backar igår innan middagen, och precis innan solnedgången. Tyvärr lyckades vi inte tajma bästa utsikt med bästa solnedgång - men från toppen av högsta kullen var det fantastisk utsikt! Jag såg Öresundsbron, Turning Torso och Barsebäck; Annehem, Nöbbelöv och Norra Fäladen; Kemicentrum och McDonald's; Domkyrkan och Allhelgonakyrkan (som därifrån såg ut att ligga precis intill varandra).....


Dags att fortsätta läsa min goda bok och äta Ben&Jerry's - Bohemian Raspberry.



Gently down the stream

Efter två träningspass hittills denna veckan hyser jag ett hopp om att jag äntligen ska komma igång igen! Måndagens Afro-pass gick förvånansvärt smidigt, men igår var tempot desto högre och det känns i kroppen idag. Mitt första mål med träningen är att min nacke (som är ond och jag inte kan vrida som jag vill) ska bli bra igen. Sedan vill jag bli såpass smal att jag åter kommer i mina kläder. Och trivas med min kropp igen! Pojkvännen säger att jag inte får gå och bli anorektisk, jag säger att det nog inte är så stor risk för "denna här" (pekar på mig själv). Till en början har jag bara tänkt gå på Afro-pass, senare kanske också Funk. Dessutom vill jag börja simma (så fort jag köpt en baddräkt (tantvarning)). Och simma kan jag dessutom göra på Delphi, så jag slipper ha sådana bekymmer med att ta mig till och från träning! Det är nämligen det allra jobbigaste med träningspassen på Gerdahallen - att jag måste ta mig både dit och hem (tillråga på allt utan cykel). Ditfärden är mest jobbigt i förväg, när jag går och tänker "Åh jag orkar inte!" "Måste jag?" "Det är så långt!". Men än värre är hemfärden! Då har jag ju redan varit duktig och tränat!! Ska jag behöva anstränga mig för att komma hem också?? Nu är det visserligen så att det på samma ställe på Delphi som det finns bassäng även finns gym, men här erbjuder de betydligt färre pass. Och jag är ganska kräsen, Afro ska det vara! Framför allt kommer jag aldrig bli någon skrotlyftare.


När jag skulle gå till träningen igår funderade jag på att ta med min kamera, men kom fram till att den kanske skulle bli stulen under passet. Det var jättedumt av mig, för på promenaden ner höll solen på att gå ner, och massvis av perfekta Kodac-moments uppenbarade sig. Superdumt!

Start spreading the news

Inspirerad av Bianca gjorde jag ett test för att se vilken känd blogg min är mest lik, och resultatet blev Vimmelmamman. Beskrivningen "Årets hjälte-mama i ständig kamp mot skitsjukdomen. Dock otroligt nog oftast med ett leende på läpparna. Styrka." får väl inte anses fy skam att jämföras med... Men om sanningen ska fram hade jag förmodligen sällan varit glad eller skrivsugen om det varit jag som kämpade mot cancer!



Dagens brunch intogs i solen, som otroligt nog har uppenbarat sig två dagar i rad. Börjar det bli vår, månne?

Summer gone so slowly

Trots mer än åtta timmars sömn inatt har jag varit helt slut hela dagen. Var uppe i ottan och på plats i skolan klockan åtta. Dagens höjdpunkt var sedan promenaden från LTH till centrum - i strålande solsken! Sen var det dock dags att sätta mig på en buss som transporterade mig till en eftermiddags arbete, där solen bara irriterade genom fönstret. Dessutom låg en svag huvudvärk och lurade hela eftermiddagen. Jag blev en smula lyckligare när solen fortfarande var uppe och stark när jag kom ut från jobbet, men när jag väl kommit tillbaka till Lund och hem med min sushi kände jag mig som en zombie. Tryckte i mig sushin, nästan utan att njuta överhuvudtaget. Hade nog somnat redan klockan åtta om det inte vore för att Petra kom hit sen ikväll. Vi planerade lite inför vår grandiosa inflyttningsfest (dvs skapade ett facebook-event;) och letade lite sista minuten-resor. Dessvärre verkar det inte finnas en enda bra sista minuten-hemsida.

Jag vill ha mer sol än den som nådde mitt tryne idag!

Han hade snabel fram och svans där bak

Idag gratulerar jag Ella på 4-månadersdagen! Och idag har också jag och älskling suttit barnvakt åt just Ella, som är Richards systerdotter. En dundersöt sådan, dessutom!

En liten busunge speglas i pianot

Efter skolan idag (som slutade tio idag, precis som vareviga vardag denna läsperiod förutom det fåtal dagar jag har lab (OBS detta betyder också att jag börjar klockan 8 exakt varje dag)) gick jag hem och tog en tupplur just eftersom jag varit uppe så tidigt, och eftersom jag var på spex till sent igår. Spexet var roligt, om än lite rörigt och osammanhängande. Efter min lilla power nap var det dags att bege sig till Elin och Ella. Elin bjöd på ugnsgrillad kyckling och matvetesallad med yoghurtsås. Megamums! Lilla Ella verkade jättetrött, så vi la henne i vagnen och följde mamma Elin till frisören, och Ella somnade strax. När vi kom tillbaka in vaknade hon dock efter bara tio minuter, och var superpigg (se ovan) så det var bara att plocka upp och försöka roa henne! Det var supermysigt och hon var jättesnäll, men efter en stund märktes det att hon började bli trött igen, så vi tänkte ta ut henne på en ny promenad. Det ville hon dock inte alls veta av, utan hon började gallskrika! Richard tröstade, och så somnade hon på hans axel :) När hon låg på honom och sov såg hon ut som en groda, precis som jag fått berättat för mig att jag gjorde när jag var lika miniliten! När hon vaknade till lite bytte vi så hon fick sova på mitt bröst, mot min axel. Det var otrolig mysigt att ha henne snusandes i örat, känna hennes värme och hennes andning. När hon vaknade igen var det dags för mat, utpumpad bröstmjölk såklart ;) Det började bra, men sedan fick stackaren hicka, så det fick bli en paus innan jag fortsatte matningen. Hon drack inte upp allt, men verkade nöjd och var glad ända till Elin kom hem med nyklippt och nyslingat hår! Och inte en enda gång bajsade eller spydde hon - även om Richard en gång, efter att ha luktat vid blöjan, fick oss så långt som att ta av allt ända in till blöjan bara för att upptäcka att där alls inte var något bajs.



Världens sötaste bebis och världens sötaste kille (och ja, hon är stor - vid förra mätningen var hon längre än 90% av Sveriges fyramånadingar)!


Nu har jag kläder fulla av bröstmjölk men är lyckligare än få!

La Voix

Godmorgon bloggen! Eller tja, jag har visserligen varit vaken några timmar nu, men har bara lämnat sängen för att hämta hit lite frukost. Så jag ligger fortfarande mellan de varma lakanen :) Helt perfekt sysselsättning när man äntligen får två dagar ledigt! Jag har haft sällskap av min kära dator och bloggat runt lite varstanns, samt facebookat och kollat bilder från Nya Zeeland på resdagboken. Det väckte ett måttligt rese-sug! Petra vill att vi ska resa på påsklovet, och det vill självklart jag också. Verkligen! Mer än något annat! Men jag har egentligen inte råd. Skulle säkert få låna av pappsen eller mammsen, men det känns tråkigt att påbörja sommaren med vetskapen att en stor del av lönen försvinner direkt.... Men ååh, lite sol på näsan skulle göra under!

Föreställ dig känslan när du genom rutan på planet urskiljer målet för resan...och sedan känslan av att komma ut från flygplatsen med alldeles för mycket kläder, eftersom man såklart inte kunde gå runt i shorts i Sverige!


Om knappa fyra timmar har jag äntligen min kärlek här hos mig igen. Innan dess har jag tänkt hinna städa lite och inhandla matvaror för att kunna tillaga en riktig söndagsstek, så det är kanske dags att lämna sängen och hoppa i duschen snart! Det ska bli fint att kramas och pussas igen, och njuta av de sista timmarnas ledighet tillsammans med min favorit.

It's not a big big thing

Kvällens sysselsättning blev en Bianca-tur med kokosbollsbakande, och förtäring av kokosbollarna, ananas samt chips och dip framför Melodifestivalen. Det var självklart inte nåt riktigt höjdarprogram, men det fortlöpte ovanligt smärtfritt, och med betydligt mindre intetsägande pausunderhållning än vanligt var det över på bara två timmar! Vann gjorde någon vid namn Malena som sjöng ett operastycke (om än med vissa "vanliga" partier). Det var väl okej. Det var annorlunda! Som musik (no shit?) betraktat tyckte jag nog bäst om big big girl-Emilias bidrag, medan jag i schlagersammanhang kanske skulle röstat på Agnes. Hon fick dock inte alls många röster, så jag kanske har dålig koll på schlagervärlden. Hur som helst är det skönt att vi börjat frigöra oss från Alcazar-eran, och jag är glad att vi inte skickade iväg Caroline af Ugglas. Resten av Europa skulle ta oss för idioter. En tant står och ser halvskröpplig och lidande ut framför en mikrofon, och ur henne kommer gnälliga, kvidande läten. Lägg till att inte förstå ett enda ord. Vad är det liksom? (Och hur det skulle låta översatt till engelska vill jag inte ens tänka på....)


Imorgon kommer min kille hem! <3

You can dance right through the night

Gårdagskvällen kan sammanfattas som följer: förfesten blev hela festen, många biotekniker, en hel del random människor jag träffat tidigare, "gamla" godingar, ny klänning, rödvinsfläckar, vårrullar.

Jag är ganska sliten idag och kommer nog inte orka mig på inflyttningsfest ikväll. Istället får det bli antingen hemmakväll med chips, dip och film, eller ett besök hos Bianca med chips, dip och melodifestival. Har förstått att det är final idag, har i år faktiskt inte sett en enda av delfinalerna. Och på tal om Bianca, så har hon blivit antagen till utlandsstudier i höst, i Xiamen Kina! Weheeey grattis Bianca :) Och grattis också till Dipti, som kom in på University College London! Hon knep den enda platsen till London på hela LTH:) Dipti kommer vi åka och hälsa på, men det blir värre med Bianca.... :P (...och ett litet grattis till alla andra i vår klass som kom in lite varstanns i världen, det var verkligen jättemånga!)


Tyvärr insåg jag i morse när jag vaknade att jag inte la märke till en enda fotoblixt under gårdagskvällens festligheter. Jag tror faktiskt inte att en enda bild togs, allra minst tog jag några själv! Så tyvärr blir det inga festbilder (och heller ingen gårdagens outfit;). Istället får det bli en bild av Xiamen University!


...förhoppningsvis får den Bianca att inse att hon inte kan tacka nej...

Mät din snorre

Efter att ha ägnat dagen åt vad som åtminstone var försök till plugg kom jag ut i ett skåneland där snön åter virvlade omkring. Planen - när jag fortfarande trodde att det var vår - var att jag skulle gå förbi affären och handla middag, men plötsligt försvann lusten. Som tur var hade jag lite matvaror hemma, så jag improviserade ihop något som faktiskt blev riktigt lyckat: laxsås med ärtor, citronpeppar och dill! Datortiden (oj, datortid var ju det jag hade som tonåring, när föräldrarna (mest mamma) bara tillät oss barn sitta vid datorn någon timme om dagen) inleddes med försök till presentationförberedelser, men övergick snabbt till bloggsurfande. Ganska snabbt blev jag irriterad - irriterad  (och förundrad!) över hur många intetsägande bloggar och rentutsagt fjortisbloggar det finns som flera tusentals människor bemödar sig läsa varje dag! "idag har jag på mig det här" "å alla andra är så fula" "alltså, bara för att folk är avundsjuka på mig behöver de inte lämna korkade kommentarer i min blogg" eller "jag är sååååå het". För att inte tala om de korkade kommentarer som folk faktiskt lämnar i andras bloggar. Tycker du illa om en person eller en persons blogg: sluta läsa bloggen eller, om du tvunget ska fortsätta läsa den, får du faktiskt skylla dig själv och hålla kvar din irritation inom dig! Så vad gjorde jag för att slippa irritationen? Jo, jag gick in på bloggportalen och försökte hitta något intressantare att läsa, något med mer djup eller åtminstone med någon sorts intressant innehåll. Först tyckte jag sidan var lite knepig, jag kom liksom inte vidare till någon faktisk blogg, men till slut gav det resultat. Jag hittade en essä från DN om invandring och framför allt invandrares möjligheter till att få lära sig svenska, och en blogg skriven av en, som hon själv kallar sig, tant som verkar vara en riktig bokslukare. Så som jag själv brukar vara när jag vågar tillåta mig påbörja en bok, dvs inte mitt i läsperioderna. Dessutom verkar bloggskriverskan riktigt pysslig, och hon ordnar olika kluriga bokutbyten och annat bus. Självklart finns det redan bloggar jag gillar och som jag följer dagligen, både sådana som skrivs av personer jag känner och personer jag inte känner, men ibland går det så himla snabbt att ta sig igenom dem allihop! Och det är då jag hamnar hos fjortisarna och blir irriterad... Så nu ska jag fortsätta leta bloggar skrivna av vuxna människor (så att jag har något att göra nästa gång jag är uttråkad och "bloggkontot" börjar sina)!

Detta är de bloggar jag tycker om att läsa (och klickar in på varje gång jag startar datorn)
Bianca - vän, som skriver som det skabb hon är och bloggar alldeles för sällan, men alltid är underhållande
Linnéa - klasskompis från gymnasiet, som alltid lägger upp fina bilder och ofta då av söta saker, och skriver kort och koncist fast ändå charmigt
Mammabecka - främling, som vid 18 års ålder varit mamma i två år och trebarnsmamma i ett halvår, och skriver om sin vardag på ett fängslande och roligt sätt (och framför allt skulle man aldrig gissa att hon bara är 18)
Ladydahmer - främling, en på många sätt annorlunda kvinna som skriver både självkritiskt och samhällskritiskt, alltid på ett uppriktigt, rättframt och framför allt aldrig otrevligt sätt, samtidigt som hela sidan är väldigt snyggt designad och varje inlägg känns genomtänkt

Som synes är det en salig blandning och inte ens så himla många, så det är bara att botanisera vidare! Ge mig gärna tips på fler. (Jag är lite ledsen, för jag har hittat in i jättesöta bloggar ibland som jag tänkt läsa fortlöpande, men av nån anledning har inte deras adress sparats så jag har inte lyckats hitta tillbaka. Känner du på dig att du är en sådan person måste du tjoa till ;)


Jo just det!! Igår hittade jag till min gamla "bästis" blogg! Den handlar förvisso om handboll, vilket kanske inte lockar en alltför bred publik, men den är samtidigt både välskriven och rolig. Titta in vet jag: Sofia!

When I'm missing you to death

Ikväll har jag sluppit (skippat) allt vad plugg heter, och istället lagat tacos med Julia-vän, pratat i telefon med Biggan-mamma och Richard-pojkvän, och helt enkelt bara slappat framför datorn. Det har varit fantastiskt skönt, men en huvudvärk börjar smyga sig på så det är nog snart dags att krypa till kojs! Imorgon blir sista dagen med att trycka in saker i hjärnan, och på fredag är det dags för dem att fritt få flöda ut. En annan sak som ska flöda på fredag är alkoholen, eftersom tentor alltid (oavsett utgång) firas med fest! Sen tänker jag vara totalt förslappad hela helgen, fram till killen kommer hem på söndag eftermiddag, då det är dags för en efterlängtad långpanna. Om ni inte vet vad en långpanna är kan ni förvänta er en förklaring någon av de närmaste dagarna.

Jag blir förskräckt av skolmassakrer, men också bestört över att fusk tillåts passera på högskolenivå och att metro rapporterar om "nyheter" så som att en kvinna är nöjd med sitt singelliv och därför kallar sig självbo.




Manipulerade älsklingsbilder (bilderna har ingenting med ovanstående kursiva text att göra)

Half way there

Som befarat gick det åt skogen på dagens tenta. Blir svårt att ladda om till fredagens presentation och mini-tenta, men det brukar ju lösa sig. Skulle bara vilja gå hem, lägga mig, och sova i minst en vecka. Istället är det dags att sätta ihop en power point-presentation, förbereda sig för att kanske bli tvungen att redovisa, och försöka lära sig hur frystorkning fungerar. Vet inte om jag kan komma på någonting tråkigare just nu.

Over and out, förhoppningsvis kommer det lite muntrare inlägg snart ;)

If you've got no place to go

Det är svårt att förstå att jag redan om tio timmar ska sätta mig för att skriva tenta. Utifrån vad jag kan känns det som att det borde vara minst fem dagar kvar till tentadags. (En kram till Julia som just ringde och berättade att hon gjort av med Visa-, ID- och Skånetrafiken-kort!) Fortfarande känner jag inte ens igen hälften av alla namn, som alltför ofta är latinska. Och vet man inte ens vad saker och ting är, ja då blir det uppenbarligen svårt att förklara deras funktion. Hur som helst ska det bli väldigt skönt att få tentan over and done with, och så får det gå som det går! Aldrig mer att jag ska välja en universitetskurs.... Igår satt vi och pluggade med ett gäng kemitekniker, och när de satt där och diskuterade olika processrisker undrade jag över varför jag inte försökt få välja en av deras kurser istället för fysiologi som jag i vissa fall t o m mår dåligt av.

Nåväl, nu har det blivit dags att bädda ner mig, och läsa igenom allt en sista gång! Godnatt, vi ses på andra sidan.


Okej jag måste bara berätta. Idag satt vi i en stor studielokal på kemicentrum och pluggade. Innan vi går på lunch ser jag en kille som sitter, med ytterkläder på och inga pluggrejor framme, och sover sittandes på en stol vid ett bord längre bort, lutad mot väggen. När vi kommer tillbaka efter lunchen har han visserligen bytt ställning, men han sitter fortfarande där vid sitt bord och sover. Två-tre timmar senare vaknar han och går där ifrån. Under tiden har dock en annan kille kommit och satt sig vid bordet intill. Och somnat! Same procedure. Och inte nog med det, utan när denna killen vaknar går han till ett skåp/en hylla i närheten och plockar ut diverse attiraljer som uppenbarligen är hans tillhörigheter, bl a en vattenkokare. Han hade även en laptop, och satt och mumlade på något främmande språk i ett head-set. Frågan är, finns det ett gäng hemlösa som huserar på KC?

There's no other way

Jag saknar att blogga!

Jag saknar min kille som är i Trysil!

Jag saknar min lägenhet som jag aldrig är i!

Jag saknar mina vänner som inte bor på KC!

Jag saknar att slappa framför dator och TV en hel kväll!

Jag saknar att uppdatera mig om vad som händer i omvärlden!

Jag saknar att handla frukost så att jag inte behöver gå till skolan på tom mage!

Jag saknar att laga mat så jag får med mig en matlåda och slipper betala multum för att överleva!


Jag längtar till tentaveckan är överstökad....

That's how it is

Så fantastiskt himla trött!


Plugg plugg plugg plugg plugg plugg plugg plugg. Och inte fastnar nåt heller! Det vore väldigt pinsamt att kugga denna tentan. En och en halv dag kvar, hoppas det räcker. Lade ner en del tid på att rita en riktigt classy penis och slida idag i alla fall. Det var lite kul. Desto tråkigare att traggla hormoner i... jag vet inte ens vad det inte heter på svenska! Helt totalt förvinnande att ha en kurs på engelska, fullständigt omöjligt att försöka redogöra för något på svenska. Förutom möjligtvis penisen och slidan då....


Godnatt igen!

The beginning of the end

Requiem for a dream tittas på på RLK. Lite mer än halva orkade jag med, sen blev det för mycket. För mycket ångest, för mycket problem, för mycket jävla skit och för många bräckliga relationer, bräckliga människor. En väldigt välgjord film, men man måste nog vara på ett speciellt humör för att palla med den. Och beredd på att må dåligt några timmar efter.

Saker och ting flöt smidigare än beräknat så fysiologiplugget kunde påbörjas redan i torsdags eftermiddag. Tyvärr är det ju dock så att allting alltid tar väldigt mycket längre tid än man räknar med, så av det vi hade räknat med att hinna med t o m idag har vi gjort ungefär en fjärdedel... Det gick knappast snabbare idag av att jag var på fest halva natten och därmed relativt bakis idag. (Bakisheten kan även ha bidragit till mer ångest över filmen.) Hur som helst hade jag ganska mysig pluggtid med Julia i RLK's soffa, till musik och med nybakat. Imorgon blir det heldagsplugg! Och imorgon åker älskling till Trysil. Kommer sakna honom! Och kommer vara avundsjuk för att han får åka skidor. Jag ska försäka glädjas å hans vägnar, och hoppas på att det inte är alltför dyrt att ringa från grannlandet, så att jag får många samtal! (Även om vi inte brukar vara världsbäst på telefon-förhållande...)


Nu vill jag sova. Hoppas på att slippa drömma om något ur filmen!

Allt jag hör är bla, bla, bla

På kemicentrum kunde man idag få en upplyftande överraskning. I en datorsal hade någon pyntat ett tangentbord med en blomma! En fin liten gest, och samtidigt en ganska enkel sådan. Sånt borde man göra oftare! Det kan vara så enkelt att hjälpa en annan person, eller bara göra denna lite gladare, men man är alltför ofta för lat för att bry sig.

Vårtecken i en av KCs datorsalar


Rapporten i fysiologin presenterades idag. COMSOL-uppgiften tog ett litet steg framåt, men får i princip ligga på is till efter tentaveckan. Projekt-rapporten är nu uppe i 37 sidor, men ännu inte klar. Tentaplugget i fysiologin får påbörjas på fredag. Planering av projektredovisning och -opposition vet jag inte när det ska hinnas med. Enhetsoperationstentan är åtminstone inte så omfattande.

Imorgon ska jag jobba. Skönt med ett miljöombyte som samtidigt genererar pengar.

If living is without you

Trött. Magont. Huvudvärk. Stress. Långa dagar. Grått väder. Ingen cykel.
God mat. Mysiga kvällar. Varmt täcke. Söta vänner. Underbar kille.

 Bridget Jones dagbok nu

med världens bästa kille som gillar tjejfilmer

Stumbling through the day

Igår var jag och Älskling på balförfest hos detta bedårande värdpar:

Jenny och Anna

Under eftermiddagen var en söt tjej på besök på RLK och deltog i bak-tävling. Inte nog med att hon bakade en fantastiskt god apelsinchokladkaka, när jag kom ut ur duschen, hade hoppat i min klänning och fick problem med håret sa hon lite blygt att hon kanske kunde hjälpa mig. Och resultatet blev förtjusande! Jag var helnöjd!


Fantastiskt fin frisyr

Förfesten inleddes med medelhavsbuffé och Asti. På buffén fanns allt möjligt mums, men allra godast var nog carpaccion och den hemmagjorda röda peston. Kvällen fortsatte med mingel, skitsnack, dotA, musikal, spill, malibu-bus och mycket mer. Det var på det hela taget en hemskt trevlig kväll, men jag hade inte orkat gå på baleftersläppet också, det var alldeles lagom att gå hem och lägga sig vid tolvsnåret!

Kärlek!

Idag hade vi så ställt klockan på fem i åtta, så att vi skulle hinna upp till Vasalopps-starten. När starten gått somnade jag gott på soffan, medan Älskling (...och kanske Mats? Jag vet inte för jag sov...) ställde sig och bakade bröd. Så när jag vaknade på nytt bjöds det på underbart god sirapslimpa, och sedan fördrevs åtskilliga timmar ytterligare framför TV:n. Richard och Mats var konstiga (som vanligt) och Henrik höjde mysfaktorn genom att spela lite gitarr.




Eftermiddagen ägnade vi åt att se filmen som just fick så många Oscars-statyetter; Slumdog Millionaire. Den var verkligen sevärd och jag rekommenderar den varmt! Den var hemsk samtidigt som den var fin och fängslande och på något sätt också "givande". Eller, uppplysande. Kanske allmänbildande. Se den!



RSS 2.0